Trevlig helg!

Gårdagen flög förbi med en hel del plugg, och igår fick vi tom gjort något.. skönt!! Sen så tog jag och S oss en liten shoppingtur! Fick inhandlat en hel del faktiskt. Hade slut på en hel del hygiensaker hemma så det var bara att fylla på. Allt ska ju ta slut på en och samma gång. Men jag som alltid tyckt om att "börja om" eller "starta nya" saker, gör det mig absolut ingenting! Shoppat = Städa. Shoppat in lite nytt.. ja då får man se till att det blir ett städ också. Så nu känns allt bra igen! Är på mycket bättre humör när det är städat, och jag får pluggat mer då! Och som alltid när jag gör ett sådant städ så måste jag ändra om lite i sakerna. Hyllan (höga vita hyllan) blev även denna gång omrörd ! =)

Älskar såna shoppingturer då man hittar allt man skulle ha, och en bonus är ju när man får lite rabatt på det man ändå skulle ha köpt.  Så nu är även vårjackan inhandlad och den är så skön, hade tittat på den innan, men då i en för stor storlek. =)  Fick även hittat mig en ny almenacka för året 2008.. perfa! :-) Så nu får M stå ut med att jag måste fylla i den lite under helgen. Haha.

Idag är det till att tvätta, för om man har städat så som jag gjorde denna gång, får det inte finnas någon tvätt heller.. ;-) För i min lilla lägenhet märker man av om det finns tvätt eller lite disk. Kan lätt bli lite stökigt.

Ikväll kommer M igen! :D Mysigt.. ska "slappa"/ vara lite ledig denna helg.. för jag lär ju inte bli ledig förrän om 2-3 veckor efter detta.. Tenta och uppsatsinlämning närmar sig med stora steg.


Lite kort från min och M promenad förra helgen, en liten blandning av vår och vinter!

image56

image57

image58



Ha nu en mysig helg allihopa! :D

Puss & kram

Redan torsdag..

...denna vecka har gått så fort! Men jag fick mig en liten överaskning i tisdags, M hade beslutat sig för att överraska mig med ett besök. Och jag kan säga att överraskad blev jag, hade inte haft en tanke på att han kunde dyka upp. Så det var en väldigt lyckad och trevlig överraskning! :D Gårdagen försvann i uppsatsskrivande, och det flöt äntligen på lite men det blev en sen kväll. Och inte så mycket sömn, för vi har alldeles för mycket kvar att göra på uppsatsen innan kl 15.00. Men det blir en paus efter tre-tiden för att handla och för att ta sig en liten sväng in till stan. Tänkte även hinna med lite städ under kvällen. Bestämde mig igår för att det är dags att byta almenacka igen.. haha.. kan aldrig ha en almenacka tills den är helt slut.. som vissa av er vet. :P Så jag lär ju sitta och pilla med den ikväll också!

Men äntligen nästa vecka, så hinns det med att gå på föreläsning igen! Har missat alldeles för många i denna kurs, som tur är det mycket teori och sambandstänkande och lite matte. Om det var att man skulle ha räknat en massa hade det varit jobbigt nu! Men nästa vecka blir det till att läsa, läsa och läsa! För det hade ju varit skönt att ha satt den tentan, 10,5 hp direkt in på ladoken =)! Men men.. nu hinner ja inte sitta här och skriva. Så ni får ha en underbar dag!

Puss & kram

Påskhelgen..

...tillbringade jag som sagt nere i Malmö. =) Men nu är jag tillbaka igen. Tiden går så fort! Men vi hann med en hel del i alla fall. Vi har badat och bastat, varit på bio - Rambo (tycker faktiskt den var bra). Har även varit ute och gått, så skönt! Igår blev det en runda på ca 7 km i skogen.. så mysigt! Men knöt började värka som vanligt.. så jag är nog egentligen inte tillräckligt bra i knät ännu för en sådan promenad! Men det är väldigt svårt att låta bli.. Vi tog även ett par fina kort i skogen, de blev en blandning av vår och vinter! Precis såsom vädret är just nu! Annars har helgen flutit förbi med god mat och sovmorgnar.. Det är underbart att vara ledig lite, men tyvärr inte lika roligt att komma tillbaka till allt som måste göras i skolan! :-( Men men.. that´s life!

Imorgon är det ju våffeldagen! Så glöm inte äta några våfflor! =)

GLAD PÅSK!!

image55


Så ha en trevlig påsk med trevligt sällskap, god mat och glöm inte njuta av det fina vädret! Vare sig det är vinter eller vår.

Tentan..

...gick tyvärr inte så bra som jag hade hoppats på! Fick en liten minnesförlust och hade en sån där dag när meningarna inte riktigt flyter på! :-(  Är så störigt när det händer! Men men.. kan inte gå runt och tänka på detta hela tiden, för då blir jag ju inte så rolig att umgås med.. :P Gäller bara att få prata av sig lite.. så brukar jag kunna släppa det!

Nu väntar i alla fall en helg med ledighet! Så skönt!!! Tänker i och för sig ta med mig Makro-boken, behöver komma i gång i den kursen! Men det gör inget. Innan tåget går, ska jag städa upp lite här som jag brukar göra efter en tenta.. äta lite och ta en sväng med Jessie och så klart packa..så det är nog dags att jag sätter i gång!

Sista dagen med tentaplugg..

..som synd är det inte den allra sista.. ;-) haha! Nej, imorgon blir det tenta! Så i dag blir det till att plugga som bara den! Men sen blir jag ju "ledig". Ska bli skönt att vara lite ledig, fast att jag har några saker jag ska göra. Så nu hoppas jag på att det blir fint väder till helgen så att jag/vi kan gå ut och gå! Också får jag ju sovmorgon =) På något sätt brukar jag alltid sova längre när jag är med Martin.. Nu ropar böckerna efter mig så ha en trevlig dag i solen!

Vinter möter vår!

image53

image54

Solsken och snö..

..kan det bli bättre! Är lite fel tidpunkt bara.. Men jag kan tyvärr inte låta bli och njuta lite. Har saknat snön!  Ni hemma i Bohuslän och ni där nere i Skåne har ju fått mer snö än vad vi har sett i Halmstad så ni har väl inte längtat lika mycket... Varit en konstig lång höst med bara regn regn och lite solsken. Synd bara att det är Påsk till helgen för då vill man ju ha sol och vår!

Nu är det till att plugga hela dagen, torsdagen närmar sig med stora steg, därmed tentan, och igår fick jag inte mycket gjort, tyvärr!!! Men i helgen ska jag vara lite ledig och äntligen få träffa Martin igen, mysigt!! Så det är bara att fortsätta kämpa!

Ha en bra dag allihopa! :-)

Vilket härligt väder! :-)

Visst kunde det ha kommit lite tidigare, men men.. det är ju alltid något. Speciellt så här inför påsken! Haha.. ..helt tokigt! Tänk när man var liten och och var utspökad till påskkärringar, det var så skoj! Ser korten framför mig, jag och mina syskon som tre små påskkäringar! Måste se till att skaffa hem dem korten! Så roligt det var.. .. målade massa teckningar....fick godis..var utklädd och så var det ju vår! Men vänta ni, snart är snön borta igen och det blir sol, sol och sol... :-) Med massa sköna promenader..grillning..picknickar och all den energi som medföljer!

Men men.. nu ska jag få i mig något att äta, sen blir det några timmars sömn..så att jag kan förstå det jag läser..var lite rastlös igår så fick nog bara 4 timmars sömn totalt och jag behöver lite mer än så idag. Men nu är det bara att vänta och se.. och vem vet, det kanske var värt det! =)

Så ha en underbar dag i snön! Och glöm inte njuta av det sköna ljuset som kom med snön!

Puss & kram

Snö!!!!!

Hur kommer det sig att det snöar idag! Igår var det vår! Det har snöat 2 ggr i år, och den tredje gången blir just idag!
Tokigt!

Soliga söndag numera!!

Efter den tråkiga morgonen så kom solen! Mysigt vårväder! :D Det är nu man saknar balkongen på Östergatan (i Uddevalla)!! Där man kunde sitta och njuta av det fina vädret..!  Får försöka skaffa mig en balkong i nästa lägenhet!

Söndag...

...härliga söndag (saknar dock solen, här är det bara grått!) Dagen började med att sova alldeles för länge. Försov mig enligt mina planer.. så är lite småirriterad på mig själv. Men men!! Idag blir det plugg plugg och åter plugg.. (jag har ett liv utanför böckerna några ggr per vecka, men inte så mkt när det vankas tenta ;-) ) Men när jag har satt sig själv i situationen att jag läser 150 % och ska göra någon omtenta på det, ja då får jag helt enkelt skylla mig själv! Men tänkt vad skönt det blir när jag är klar med skolan! Har drömt bort mig emellanåt denna vecka.. vad jag ska göra med min fritid när jag börjar jobba! Ojoj.. träna, ta en tripp (några) till London, åka hälsa på mamma, träffa min syster och hennes familj betydligt fler gånger än vad som har varit, träffa mina vänner där hemmaöver! Ta en tripp till Stockholm hälsa på dem där! :-) och mycket mycket mer.. och sen kommer jag ju vara en del i den södra delen av Sverige så klart! Och på tal på de grejerna jag ska köpa till mig själv! Haha.. Nej, ska blir riktigt underbart att skaffa jobb och börja göra de sakerna jag vill göra, men inte har tid och råd som student att göra!

Igår var jag och Sara hos M & J :-) Åt god mat (fläskfilé, potatisgratäng & svampsås), sen blev det melodifestivalen..och en bit kladdkaka.. Rätt låt vann absolut!! :-) vilken artist Charlotte Perelli är! ..men Sanna är bra hon med, men jag tror på en lite snabbare låt som representant för Sverige! Blev dock rätt chockad när jag hörde att "Pling" hade varit med och skrivit på Christer Sjögrens låt.. hennes låtar brukar ju vara bra!

Och Hanna jag har inte gömt bloggen för dig.. ;-) jag har ju inte haft den så länge.. :-) (ps. filmerna var ju underbara)


Ha en underbar söndag allihopa!!

Puss & kram

Snart fredag!

Såg precis på Criminal Minds och usch vilket jobbigt slut! :-(

Imorgon är det fredag igen och veckan har snart gått förbi. Tandvärken har i alla fall nästan släppt. Har till och med kunnat skratta utan att det har gjort ont! Skönt! :-) Snart är det lördag.. och det betyder god mat och lagad mat! ;-) Sen blir det ju även till att se Melodifestival-finalen! Undra vem som tar hem det hela?! Jag har faktiskt inte riktigt bestämt mig ännu vem jag tycker ska ta hem det, vet bara vilka jag inte tycker ska vinna! Har ni någon favvo??


*** Sov gott ***

Håll tummarna för mig!

Nästa vecka ska vara en bra vecka har jag bestämt!! Fick ett telefonsamtal idag som ledde till att jag ska på jobbintervju på måndag! :D Skoj!! Så nu får ni hålla tummarna för mig! Hade varit skönt att veta vad framtiden erbjuder.. Sen är det ju tenta på torsdagen och sen blir det påskhelg och Malmö som gäller! En underbar vecka alltså (förhoppningsvis)! Annars har denna dagen varit lite väl slapp.. har inte riktigt kommit till ro.. men men har i alla fall bokat in tid så att tandläkaren kan kolla på varför det fortfarande gör ont! Och förhoppningsvis är värken borta till helgen!

Ha en fortsatt trevlig kväll, nu ska jag fortsätta plugga!

Sov gott! :-)


Lärdom

Glömde att skriva att jag testade att laga bovetepannkakor  (med gramhamsmjöl) igår, hittade receptet för några månader sedan men så har jag bara inte kommit mig för att laga till dem! 

Men det var ju inget att sukta efter! Fy! Smakade bröd nästan.. och jag älskar bröd som många av er vet! Testade även att bara byta ut lite av vetemjölet till bovetemjöl i en ny sats och det var ingen höjdare det heller!

Så jag har insett att hederliga pannkakor med vetemjöl är det enda rätta!

Så nej tack till Bovetepannkakor i!

Idag har våren kikat fram!

image52

Skönt att våren är på väg! :-) jag känner det direkt mycket piggare och så kan jag inte sova lika länge på morgonen, fast att jag är trött! Älska solen!!! Den är så underbar och så välkommen efter denna långa höst!

Idag har jag och Sara varit på planeringsseminarie med vår kandidatuppsats! Måste faktiskt erkänna att det gick lite bättre än förväntat.. Men vi har mycket kvar att göra! Men vi fick i alla fall inget gult kort.. ;-) Yeah! Annars blir det mest plugg denna vecka.. intervjuguide ska arbetas med..metoden ska inskrivas...i makron behöver jag läsa i kapp lite....finansiering ska återupptas och repeteras..sen blir det att räkna en massa! Så det känns som veckan blir täckt utan några som helst problem!

Det var en som frågade om jag skulle flytta och det kan jag faktiskt inte riktigt svara på ännu. Jag söker jobb både i Halmstad och Malmö plus några orter till. Kan hända att jag finns kvar något år till i Halmstad (och då blir min syster & Jonas glada) men då har jag tänkt att skaffa mig en bil! Mycket enklare att ta sig någonstans när man har en egen bil. Då kan jag ju även ta mig hem lite oftare: träffa de vänner som fortfarande bor kvar där, hälsa på min mamma och släkten, min andra syster och hennes barn. De små växer ju så otroligt fort!! Syster yster med familj kommer och hälsar på oss i Halmstad strax efter påskhelgen, ska bli så underbart att se dem! Var ett tag sedan nu.. :-( Så det ser jag verkligen fram emot! Sen blir det ju smidigare att ta mig ner till Malmö utan detta bökande med tåg och deras tider.

Annars har min tandvärk vägrat släppa! Börjar bli lite smått irriterad på det! :-(

Snart kommer min syster inklampandes och ska hämta Jessie (hunden) så Ni får ha det så bra så länge! :-)

* Krya på dig Martin!
* Hoppas det gick bra för dig Lollo på din "första" dag!
* Hoppas tentan gick bra Malin!
* och glöm inte att det är nya avsnitt av CSI ikväll!


***********

En helkväll med tjejerna!!

Kvällen började med lite myspys med några glas vitt vin och vitlöksbröd hos Malin. För att sedan bege oss till Pio Matsal & Bar.

En Cosmopolitan till fördrink! Jättegott!



Varmrätt

Till varmrätt valde både jag och Sara "Svensk helgrillad fläskfilé med örtaioli & rostad vitlök serverad med potatisgratäng"...



...och Malin valde "Gösfilé från Bolmen med fänkålsbräserade rotfrukter & savoykål, knaperstekt rimmat fläsk samt aquavitspetsad sås".



Till denna goda mat delade vi en flaska vitt vin "La Gascogne" (Producent: Alain Brumont, Frankrike Druva: Gros Manseng, Sauvignon Blanc) som var ett riktigt gott friskt vin. Kommer nog att köpa hem det, var inte så dyrt på systembolaget heller 75 kr för en flaska. :-) Kan rekommendera både mat och vin! :-)

Bild hämtad ifrån: www.vinklubben.se Mer info: Systembolaget.se



Efter en mycket trevlig matstund på Pio´s tog vi oss till Harrys för lite att dricka..









Efter Harrys tog vi en sväng förbi Moon, där vi drack lite till och dansade av oss lite.. :-) Hade riktigt skoj som ni kanske kan se.. :-)


AFTER 6 BEERS

image33

Här har ni den! :-) Så vacker man är efter lite alkohol (tror man i alla fall). :P

BEFORE 6 BEER

Kommer ni ihåg denna??!! :-) Hittade den i några gamla papper jag hade...

image32

SER NI DEN ANDRA KVINNAN????

Visar er på söndag var hon är! :-)

Testat kladdkaka-recept!



I dag har Sara bakat kladdkaka med ett nytt recept som jag hittade häromdagen på arla.se , vi blev båda lite nyfikna på kakan. -som var en kladdkaka med lime i! Det som var det speciella med den, var förutom lime då förstås var att istället för margarin var det kesella i, så kladdkakan skulle bli lite nyttigare. Eller som de föredrog att skriva "lämnar inga spår runt midjan". :P

Måste faktiskt erkänna att den kändes inte lika fet som en vanlig kladdkaka. Men eftersom jag föredrar lite kladdigare kaka så hade jag valt att ta ut den några minuter tidigare än vad receptet anger. Lime kan vara gott, men för min del blev det nog lite för mycket för min smak - men ni som tycker om lime kommer absolut tycka om den!

Mitt betyg: * * * (av 5 stjärnor)

Kommentar: Kesella är ett gott alternativ till margarin, om inte annat ett litet lättare alternativ. Den blir lite fluffigare än en vanlig kladdkaka. Nästa gång ska jag byta ut lime till apelsin eller något (annat som är gott med choklad) och då får den troligtvis ett högre betyg.

Vill ha värme och sol!!

image27

Alla som har bott i Halmstad vet att det blåser och blåser och blåser! Att cykla längs Laholmsvägen kan ta en stund..! Det är det som jag kommer sakna minst här, all denna blåst!

I dag har jag fått städat, pluggat och skickat in lite jobbansökningar! (Håll tummarna för mig) Skönt! Annars är allt bra, förutom att det börjat värka i munnen igen nu på kvällen.. men men...

Nu är Martin i alla fall på väg upp till Åre!
Fusk!! Jag vill också se snö!! :-( Har fått sett snön 2 ggr denna vinter och snön la sig aldrig ens! Till och med Skåne har haft mer snö! Nej, det får bli både en solresa och en vinterresa när jag har börjat jobba! För då ni.. då ska ja börja resa igen! Har några ställen som jag vill besöka! Men sen får vi se vem jag tar med mig... Antar att det finns några som är sugna på att följa med.. :D

så.. nu är det snart dags för sängen!

Sitter här och grejat med denna blogg.. tog alldeles för lång tid innan jag hittade vilken färg, stil och storlek som jag ville ha! Men nu är jag relativt nöjd. :-) Har egentligen en massa annat jag borde göra än att sitta här, men jag har en lite "tycka synd om mig själv" kväll. Tog nämligen bort den sista visdomstanden jag hade i eftermiddags så det värker en del, men men..

Imorgon är det föreläsning som står på schemat! och läsa uppsatser inför fredag, så....

*** Sov så gott!! ***

...och så klart ska mina vänner få plats också!! Puss på Er!!

Sara och jag i höstas!

Haha! Var bara tvungen att lägga upp detta kortet! Jag och Malin, första året i Halmstad!

Malin, Sara och jag

Jacob och ja.. party party!!

Jag och Ulrika! Min äldsta vän!

Min älskade stockholmsvän Gunnel! (som numera är brunhårig)

Lite kort från i somras..

Underbara Lollo!!

Andréa och Anette för några år sedan!

Äntligen samlade!! :-)

Lite kort på min familj..


Jag och min pojkvän Martin på nyår 2007/2008.


Jag, min syster Regina och Felicia i höstas när de var här och hälsade på.


Systerdöttrarna Julia och Felicia... så söta!! :-)

Några av oss samlade på Felicias dop!


Min syster Marina och hennes pojkvän Jonas!

Välkommen till min blogg! =)

Tänkte att det var dags att skaffa mig blogg, där ni kan läsa om hur mycket jag pluggar.. ;-) haha.. nej då.. det kommer att stå lite mer än så här... ni får helt enkelt vänta och se!


RSS 2.0